Twee vrienden en vennoten (vof) waren een aantal jaren geleden een IT-bedrijf begonnen. Het bedrijf liep goed en was flink gegroeid. Echter nu waren beide vennoten in een geschil van mening gekomen over de toekomst van hun bedrijf en één vennoot had besloten niet meer samen verder te willen.

Hun accountant was al bezig met een waardebepaling van het bedrijf. In overleg zou moeten worden besloten wie van de twee vennoten het schip zou verlaten, en tegen welke voorwaarden en uitkoopsom. Ze hadden mij als neutrale onpartijdige MfN-registermediator benaderd om dit in goede banen te leiden.

Intakegesprekken 

Er volgden twee aparte vertrouwelijke intakegesprekken, waarbij elke vennoot zijn kant van het verhaal kon vertellen. De meer technische vennoot vond dat de andere vennoot al jaren niet goed presteerde. De andere vennoot vertelde dat het bedrijf steeds technischer was geworden en beter bij de andere vennoot paste. 

 Gezamenlijke belangen 

Aan het begin van de gezamenlijke bijeenkomst werd de mediation-overeenkomst door vennoten en mediator getekend om de vertrouwelijkheid te waarborgen. Tijdens het gesprek kwamen er veel emoties los. Hun gezamenlijke belangen waren o.a. (1) continuïteit van het bedrijf, (2) op een goede manier afscheid nemen van elkaar en (3) vertrouwelijkheid.

Download hier de pdf versie