Selecteer een pagina

Heb je een zakelijk conflict of arbeidsgeschil? Dan kun je naar de rechter stappen, maar mediation blijkt in veel gevallen een betere keus. “In 70 tot 80 procent van de gevallen komt er een voor beide partijen positief resultaat uit”, zegt mediator Pierre Konings, expert in het helpen oplossen van zakelijke conflicten.

Het inschakelen van een mediator – een neutrale en onpartijdige persoon die tussen beide partijen staat – gebeurt allang niet meer alleen bij echtscheidingen. Ook steeds meer ondernemers zien de voordelen van mediation in, bijvoorbeeld om een geschil met een werknemer of zakelijk conflict op te lossen. Pierre is als erkend mediator ingeschreven in het MfN-register, het Nederlandse kwaliteitsregister van mediators.

De gang naar de rechter lijkt soms voor de hand te liggen bij een zakelijk conflict of arbeidsgeschil. “Maar de rechter kijkt puur naar de letter van de wet. Niet zelden blijven beide partijen ontevreden achter na een rechterlijke uitspraak.” Pierre ziet dat rechters steeds vaker adviseren om het geschil alsnog onderling op te lossen via een mediator. “Die houdt in tegenstelling tot de rechter rekening met de wederzijdse belangen.”

EMOTIE

Hoe Pierre als mediator te werk gaat? “Met beide betrokken partijen hou ik eerst een vertrouwelijk intakegesprek. Daarna volgt op neutraal terrein een mediationgesprek met iedereen aan tafel. Dat is belangrijk, want vaak is de communicatie tussen beide partijen slecht en het vertrouwen verdwenen.” Tijdens het gesprek laat Pierre de emotie die er leeft onder beide partijen los komen. “Want een geuite emotie is een zakkende emotie.”

Pierres rol als mediator is om wederzijds begrip te creëren. Dat doet hij door in te zoomen op een gezamenlijk belang. “Het is zoeken naar een oplossing waar de belangen van beide partijen bij gediend zijn. Vaak vindt het kantelpunt plaats tijdens het mediationgesprek.” Pierre blijft betrokken totdat een vaststellingsovereenkomst is getekend. “Het grote voordeel van mediation is dat je zelf de regie houdt.”

Gepubliceerd in magazine Bedrijvig Oss, december 2022, pagina 51

Download hier de pdf versie