Selecteer een pagina

Blog

Het oplossen van intellectueel eigendom conflicten

Het oplossen van intellectueel eigendom conflicten

Het oplossen van Intellectueel eigendom- en technologie conflicten via mediation
In deze blog van Pierre Konings, MfN-registermediator bij TAMI, leest u meer over het oplossen van geschillen over intellectueel eigendom en technologie conflicten door middel van mediation. Door intensieve samenwerking bouwen technologiebedrijven in de Brainport-regio snel een concurrentievoordeel op bij de ontwikkeling en commercialisatie van innovatieve producten. Samenwerking tussen technologiebedrijven kan gepaard gaan met conflicten. Echter, om de voorsprong op de concurrentie te behouden is het noodzakelijk om conflicten snel samen op te lossen. Met behoud van een goede relatie!

Technology Arbitration And Mediation Institute (TAMI)

Technology Arbitration And Mediation Institute (TAMI)

“De Brainport regio is een innovatieve hotspot voor hightech in de wereld. We zijn te nuchter om dat in te zien, maar de wereld is jaloers op wat er hier gebeurt. Om deze voorsprong te behouden is er samenwerking nodig tussen bedrijven.
Veel samenwerking betekent kans op conflicten. Als je elke keer naar de rechter moet bij een conflict, remt dat innovatie en dus de voorsprong. Een juridisch traject duurt lang en brengt allerlei risico’s met zich mee. Relaties tussen bedrijven moeten goed blijven, de samenwerking in de regio mag niet in elkaar storten! Conflicten moeten dus zo snel mogelijk en op een laagdrempelige manier worden opgelost.

Zakelijke Mediation: wel of niet zinvol?

Zakelijke Mediation: wel of niet zinvol?

Mediation biedt grote voordelen voor bedrijven en wordt steeds vaker succesvol toegepast wanneer er een geschil is tussen bedrijven. Gekwalificeerde mediators spelen hierbij een belangrijke rol.
Alternatieve geschilbeslechting, in plaats van een gang naar de rechter, sluit aan bij de dynamiek van het bedrijfsleven. De dialoog tussen partijen wordt voortgezet, maar nu onder leiding van een onpartijdige mediator en volgens bepaalde spelregels. Zie het als onderhandelen onder leiding van een neutrale coach.

Mediation naast rechtspraak

Mediation naast rechtspraak

Sinds oktober 2016 ben ik MfN-registermediator. Ik heb mij gespecialiseerd in zakelijke mediation.

IP Mediation open dag

IP Mediation open dag

Op 15 juni 2015 nam ik deel aan de allereerste IP Mediation open dag georganiseerd door OHIM in Alicante.

De IP Mediation open dag was gericht op iedereen die interesse heeft in mediation en hoe het gebruikt wordt in IP.

Mijn mediationstijl

Mijn mediationstijl

Mijn basishouding als mediator is faciliterend. Tijdens de mediation laat ik de partijen zoveel mogelijk met elkaar praten om de communicatie te bevorderen en de relatie te verbeteren. Beide partijen geven hun eigen visie van het geschil waardoor beter begrip wordt gekweekt voor ieders standpunten.

Legal Business Mediation

Legal Business Mediation

Dit jaar heb ik de opleiding Legal Business Mediation gevolgd in Amsterdam bij Schonewille & Schonewille Legal Mediation. Via Business Mediation proberen twee partijen, die een zakelijk geschil hebben, samen een oplossing te zoeken voor hun zakelijk geschil. Dit gebeurt onder leiding van een mediator die op een onafhankelijke manier luistert naar beide partijen en vragen stelt in een gestructureerd mediationproces.